Naushad's favourite meal..

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Our lil' Naushad

Lilypie First Birthday tickers

Saturday, August 28, 2010

Naushad da start makan..yeye

Oooo lamernyer aku da tak update blog ni..And guess wat??Naushad turned 6 months da...n dia da buleh makan solid food...actually 1 week before his 6th months old aku da start bg rasa solid food....n the most exciting moment for me was.....i enjoyed breasfeeding him for the last 6 months and hopefully can last up until 2 years or more.
Since last week ada expo parenthood kat Midvalley..Huh....habis duit!!!I will download the things we bought for him later yea...
For his solid food, I bought yang Nestle tu tapi seems like dia tak suka la plakk...other than that, dia da pernah makan pisang n seems dat he enjoyed it very very much. So, aku pon belila Heinz biscuit tu...flavor banana n original.After dat, aku beli Petit gems (sbb Naushad suka chicken n vege)...other than dat, aku beli organics buds products untuk dia..Photos will be uploaded later k.Ni sume kitorg beli dr expo parenthood tu.huhuu...N since i m a working exclusive breastfeeding mum, so tadi baru la aku dapat buat food untuk Naushad untuk di frozenkan. Actually, aku dpt recipe ni pon dr blog 1 of my fren..Alah buat simple jerk..Apple puri....Ni gamba dier....

Ni selepas rebus, dan sebelum blender...ehehe...

Ni selepas blender menjadi halusss...

Ni selepas letak dlm bekas macam ice tray...tapi lepas tu ice tray ni dibalut menggunakan kertas timah tuu....ala luper plak nama dia..
pastu simpan dlm deep frozen so nnt bila2 aku keje senangla ice kiub puri apple tu dipanaskan..tadaaaa....anything for my lov....
later will update other photos yea....chow for now..

No comments: