Naushad's favourite meal..

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Our lil' Naushad

Lilypie First Birthday tickers

Saturday, August 28, 2010

Naushad da start makan..yeye

Oooo lamernyer aku da tak update blog ni..And guess wat??Naushad turned 6 months da...n dia da buleh makan solid food...actually 1 week before his 6th months old aku da start bg rasa solid food....n the most exciting moment for me was.....i enjoyed breasfeeding him for the last 6 months and hopefully can last up until 2 years or more.
Since last week ada expo parenthood kat Midvalley..Huh....habis duit!!!I will download the things we bought for him later yea...
For his solid food, I bought yang Nestle tu tapi seems like dia tak suka la plakk...other than that, dia da pernah makan pisang n seems dat he enjoyed it very very much. So, aku pon belila Heinz biscuit tu...flavor banana n original.After dat, aku beli Petit gems (sbb Naushad suka chicken n vege)...other than dat, aku beli organics buds products untuk dia..Photos will be uploaded later k.Ni sume kitorg beli dr expo parenthood tu.huhuu...N since i m a working exclusive breastfeeding mum, so tadi baru la aku dapat buat food untuk Naushad untuk di frozenkan. Actually, aku dpt recipe ni pon dr blog 1 of my fren..Alah buat simple jerk..Apple puri....Ni gamba dier....

Ni selepas rebus, dan sebelum blender...ehehe...

Ni selepas blender menjadi halusss...

Ni selepas letak dlm bekas macam ice tray...tapi lepas tu ice tray ni dibalut menggunakan kertas timah tuu....ala luper plak nama dia..
pastu simpan dlm deep frozen so nnt bila2 aku keje senangla ice kiub puri apple tu dipanaskan..tadaaaa....anything for my lov....
later will update other photos yea....chow for now..

Friday, August 13, 2010

Naushad...oh Naushad

Isk time Naushad tido baru la ada mase nk masuk internet..huhu....dah lamer tak update blog, tak upload gamba2 baru..sebab skang kitorg sibuk sgt ngan kedai, nk cat sumer..huhu letihnyerk..aih biler nk siyap buleh bukak kedai nih...Naushad skang da dekat 6 bulan, n semalam kitorg bg dier raser sikit solid food..eheh...dier raser pelik2 tapi telan gak, mesti sebab ada ayam..nyummm....tapi cian dier..ader bisul plak kat kepala dia.da bawak p dokter, dokter aper lagik, cocok korek kuakan nanah dia sbb mata bisul tu da kua (ksiannnn nangis dier time tuhh)uhuhuhhuh....puasa da 4 ari da, alhamdulillah kalik ni ok, sbb taun lepas tak dptla nk pose.time tu tgh preggy n asik nak makan jerk....update terbaru aper eh....las mth kitorg p celeb besday Alfie n Safiya kat OU..kat Kizsport and gym ntah aper ntah namer dier tak hingatla ehehe....bes guiler tgk budak2 kat situ tapi Naushad takleh main sbb dier kecik lagik, meniarap pon br jer guling2 camne nak main..takper nnt Naushad da besa, ibu bwk p saner ek...
hmmm rayer katner tahun ni yek?oo kene balik Tganu la plak taun ni, sbb taun lepas rayer kat KL jerk.tapi cuti pon tak apply lg n tak taw la lepas ke tidak sbb rayer tu tgh bulan, time byk reporting nk kene wat..aisey....hmmmm....tensen.