Naushad's favourite meal..

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Our lil' Naushad

Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, May 12, 2010

Penyusuan Xklusif

Diam tak diam da dekat 3 bulan umur Naushad..dan da dekat 3 bulan gak la aku fully breastfed Naushad.Gembiranyer bila budak-budak opis komen kata banyak betol susu aku masa pam kat opish...ehehe..Dulu masa mula-mula cuma dapat sikeett jerk..tapi skang Alhamdulillah, dengan niat yg betul, komited, alat membantu (Spectra 2 yg kusayang walaupon berat..huhukk..) aku berjaya dapatkan antara 20 - 25 auns sepanjang waktu keje.uiyokkk..besnyeee bila balik umah simpan botol susu dlm freezer n bayangkan Naushad minum puas-puas tak campur langsung dengan susu atau air lain..Naushad pon memang kuat menyusu..time aku keje lebey kurang gakla 20 auns dier minum sementara tunggu aku smpai umah tu.kiranya dapatla aku kaver balik susu yg dier minum sehari..
Bila baca pasal kebaikan susu ibu, memang kalau boleh aku nak bg Naushad only my milk smpai dier 2 taun...tapi kalau dpt smpai 6 bulan pon Alhamdulillah....sukanyer tengok si tembab dan debab ni tgh tido..rasa nk kejut picit2 pipi dier jekkk....cayang Naushad!!!

1 comment:

umialya said...

Salam kenal

Moga Naushad dpt khasiat si yg optimum...