Naushad's favourite meal..

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Our lil' Naushad

Lilypie First Birthday tickers

Friday, October 30, 2009

isk..iskk..

iskk...da lamer guiler aku tak post blog kat sini...bizik kijer la, bizik menjaga hubby lagik..skang bizik menjaga perot yg membuncit,..heheh....besnyer lagik 3 bulan jer baby nk kuar..yeyyeyey....

Sunday, July 19, 2009

hmmm...

isk..isk...da lamer rupenyer aku tak post kat blog nih..da dekat 3 bulan.da byk updates ni yg aku tak sempat tulis..antaranyer, my fren, amie da pon slamat deliver baby gurl, my fren dilla pon,..byk tol baby gurl taun nih...aya, che ha n mida...sumer dah deliver taun nih...tak sangka sumer baby2 kengkawan aku ni sebaya...hikhikkk....
n selepas aku kahwin da 4 bulan lebey nih, aku pon da ader gud news....ehhehe...aku da pon pregnant n expected month of deliver is february 2010..tapi date tak tawla sbb byk sgt date.
so, aku ngan ajam sgt2 seronok..maser dapat tau tu pon kitorg hepi n nampak yg ajam pon da makin bertanggungjawab..tapi yg paling besssnyer, aku boleh mengader2 byk sket kat dier...ahahah..bes..bes...
so aku raser nilah pengalaman yg paling best untuk sumer ibu2, so aku akan cuber ingat pengalaman ni sampai biler2..tapi yg baguihnyer, aku takdak plak morning sickness.kekadang jer muntah2 time tido.tapi tu pasal aku batuk tak baik2 lagik kot...n takder plak aku ngidam..baguih...kalo ader pon teringin nk makan tapi bukannyer ngidam sbb bende tu mmg yg aku salu makan..
so ajam pon taklah terkejar2 pikir camner nk layan ngidam aku sbb aku tak ngidam..baguih baby nih...
aper lagik eh perkembangan terbaru kitorg?...oo kitorg nk p langkawi bulan depan nih.second honeymoon konon2....
so nnt ader aper2 updates akan aku post lagik dlm blog nih..yiippiieee....

Sunday, May 10, 2009

epi mother's day...

masih lom lmbt lagik untuk aku wish kat sumer mak-mak, ibu-ibu, mama-mama sekalian...epi mother's day..eheee...

Sunday, April 12, 2009

Our memory




da kawin ni kenala masak untuk ajam..sian dier lapau...so, first cooking yg aku masak ialah ikan pedas..eheh...tapi before dat, our first breakfast...mihun segera mamee..huhuhu...tapi tu masa kitorg still cuti kawin lagik.maser kitorg da setat kijer, our first breakfast sgt simple.roti ngan scramble egg.cepat dan pantas.tapi biler da setat kijer nih, memangla tak masak lunch ngan dinner sbb biler balik kijer jer nasik sumer mak aku da siap masak.cumer weekend jerla aku aktif sket.huhu..skang tiap2 pagi pikir nak makan aper??hmmmm....

Saturday, April 11, 2009

yippiee....





hihihi....my life after marriage..hmm??superbb!!!eheh...tapi skang kene bangun wat breakfast untuk my dear hubby..(dulu bangun jer da ader breakfast..adoi..)..pastu ari sabtu jer kene gosok baju 2 kalik ganda (dulu gosok baju keje untuk 2minggu skang tinggal smingu jer)..huhu..skang solat pun ader imam (dulu sensorang)...skang tiap2 ari kene kemas bilik (ishhh...)..tapi that's wat make my life different from before..and aku bersyukur dapat lalui semua tu...eheh...
since aku da return my maxis broadband, skang aku pakai p1 wimax sbb murah, tapi taklah laju sgt, so aku da malas sket nk online..gamba aku ader banyak guiler..sampai ajam nak tgk pon dah malas...album lom siyap, hopefully by end of the month..tapi kalo korg nk tgk gambo2, please do so kat facebook aku yer..add jer suzana ali.nnt aku rajin aku tambah2 gambo dlm tu yerkkk...
k until we meet again, hihih, doakan kebahagiaan aku yerk..:)

Wednesday, March 18, 2009

selepas...

Ari ini ari rabu..dah 4 ari aku jadik bini org..ehhhee...perasaan?..sgt2 gembira, bersyukur, terharu dan penuh dgn excitement menjadik sebahagian dr keluarga yg baru..overall, aku betol2 suker dgn wedding aku.aper yg kitorg plan dr dulu sumer menjadik..katering, mak andam, photographer, video, gift, sumer membanggakan..cewah..cumer slack nyer tak ramai org yg dtg maser tuh..
k takper anyway mmg aku happy sebab sumer ni kitorg yg plan sndrik..n ader sestghnyer ditolong oleh my family members.majlis tu cantik..skang tgh tgu honeymun kat redang.n maybe lepas sebulan dpt gambo..yeyeye..anyway..thanx to all yg dtg datang dat day, yg meraikan majlis, yg menjayakan majlis...tis week kiter pegi umah ajam pulakk ok..nk taw bajet aku abih?isk isk..nantila..kene tgu lamer sket..

Thursday, March 12, 2009

jeng...jeng....jeng...

arini ari kamis..sok jumaat..sabtu hari debaran.woww...aku nk bukak kisah hidup yg baru, buku baru...tungguuu...

Saturday, February 21, 2009

19 days more to go.....

pejam celik, pejam celik da tinggal lagik 19 ari jer aku nk nikah..cam tak cayer jer.aku nk nikah?isk isk..memang takleh cayer aku da nk jadik bini org..ehehe..skang memang byk kijer kat umah ni ha..bilik br pas abih cat, bilik mak aku pon dier organise balik, n aku still waiting for the bedroom set..bla..bla...bla...n tis is the summary untuk wedding aku nih..
Lokasi nikah : mAsjid Al-Faizin, Desa Jaya, Kepong
Lokasi majlis : Dewan Taman Ehsan, Kepong
Tok Kadi : Pakcik Ayub
Mak Andam : Andaman Falah (maju junction - kak leena)
Katerer : Embun Katering
Photographer : Pixelworks (Abg Nik)
Videographer : Firdaus (Achik)
Mekap outdoor : Awyn
Kad kawin : Art One Productions (Jln Brunei Selatan, Pudu - Kak Ita)
Doorgift : Merisik Gallery (Amie)
Gift VIP : Makcik Min
Tailor for my nikah outfit : J&N Collection (Medan Mara)
Inai : (Pixelworks collaboration)
Tudung for my nikah outfit : Amie
Aksesori for my nikah outfit : Andaman Falah (maju junction - kak leena)
Idea for nikah outfit n sanding outfit : me n ajam
Idea for the event : me n ajam

hmm....aper lagik eh..aku pon da luper..??

Sunday, February 15, 2009

yey..da siappp



inilah hasilnyer..wah wah..penat nk mampos kitorg setelkan benda nih..eheh..tp hasilnye...yey..puas ati!!

Sunday, February 8, 2009

laptopku ade virus plak..


da bpe mgu da aku xdpt surf internet sbb laptop aku ade virus:(..aku tpakse gune tepon ajam nk surf internet tp xbes sbb kecik pastu susah nk taip..well,lagik bpe mgu je 4 our big day n memang kitorg sgt sgt sibuk..nk cat bilikla..nk prepare 4 everythng..ha..ni ade gamba2 ajam tgh prepare our idea 4 the wding..cube teke die tgh watpe..hehe..surprise..surprise..

Monday, January 26, 2009

yeyy..kasutku...



masa aku ngan ajam p jumpa aunty ros (well, another caterer in our list) kat curve last saturday, tgh jenjalan nk p borders, tetibe aku ternampak sale kat esarli..aku p la masuk sbb nk carik kasut keje kononnyer...tapi aku terprasan plak satu kasut kaler putih yg cantikkk nihh n buley wat kasut nikah aku..yeyeye...aku pon beli la dgn arge sale rm79.90..hehehe..murah tak?...ke mahal eh?..kimmi sila komen..

Wednesday, January 7, 2009

BORIN

Pernah tak smpai satu tahap dlm kehidupan korg ni, korg raser cam borinnn sangat2....tak kisah la pasal kijer ke, pasal aper ke..todaylah my boring day..

Saturday, January 3, 2009

baju nikah ku...






Semalam, aku da p amik baju nikah n baju outdoor photography ku..actually baju outdoor tu, kain dier mak usu aku yg bg..ingatkan nk wat sanding tp sbb mak andam aku da provide baju sanding, so watla jadik baju outdoor..i had to pay rm700!!!but it's really worth it..yeay
this rm700 pon untuk 2 pasang (nikah n outdoor) baju aku n ajam.lovely, cantik, indah bangattt...tak rugi aku tunggu lame..hehehe..aku punya gamba nih aku sangkut jer baju nih.aku tak attach gamba yg aku fitting sebab...aku da gemok plakkkkkk...since dier ukur arituh, maknenyer badan aku da bertambah naikk n baju tu jadik sendat..so aku bwk blk dgn harapan tinggi menggunung untuk setat diet nk muatkan baju..(buleh ke nih??)..so as u can see from above, hehe..yerla walaupon baju aku taklah liplap liplap macam baju ekin...tapi at least ni baju aku pilih sndrik..mmg aku puas ati sbb jadik..n baju ajam tu pon cantik sulaman nyee....yg putih tu nikah outfit n yg purple cair tu plak baju untuk photography jer..siap ader ekor lagik ehh..total cost untuk baju aku = rm480, tapi aku tak sure yg maner lagik mahal sbb duer2 ader manik, n cost baju ajam =rm150 untuk sulam n rm80 untuk bj melayu biaser..total=rm710, diskaun rm10..so pegila ke JNN collection, medan mara...yippiee...