Naushad's favourite meal..

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Our lil' Naushad

Lilypie First Birthday tickers

Friday, October 3, 2008

Hari raya...

Rayer taun ni aku kurang penat sket wpon penat ah gak..abih nk wat camner, mak aku yg berdedikasi masak tu tak penat2 nk masak..biaser la org tua kan memang suker masak. Petang raya tu aku dok mengacau rendang daging bergilir2 ngan dier.Abih yg lain bizi jer wat bender lain. Pas rendang, kuah lodeh lak..nasib baik nasi impit da siap rebus...Pagi rayer tu plak, barula mak aku masak ayam ala2 kurma..ehe..Hari ni da hari raya yg ketiga. Taun ni taklah meriah sgt tapi as usual, aku raya kat KL jer..dan lagik menyedihkan..road tax kete aku mati..arghhh..tak dapek la nk beraya. Anyway, first day raya, yg ader kat umah aku, abg mad n family, abg n family, liza n family n aku. In the afternoon tu barula abg asan n family dtg n disusuli ngan kak kin kak kin n family...besarkan famili aku..tapi tu pon ader gak adik beradik aku yg tak dtg. Sume pakat2 nk dtg bulan Mac 2009 nih.Al maklumla...aku nk naik pelamin..eheh..
So rayer kali ni aku tak abih byk duit rayer pon sbb tak ramai sgt. Pastu, faridah, my fren dr darjah satu dtg rayer.Second day rayer plak aku g rayer umah dier.Takleh g jauh pon sbb tranport takdak.Nak pinjam kete liza, asik kua jer. Nak g rayer umah bes fren aku, Hazreen a.k.a Yin pon takleh sbb takdak transport available..isk isk..sedey..
Masuk arini, raya ke-3, Kak Faridah n family dtg lak. Kak Faridah ni da jadik cam akak aku. Aku kenal dier maser aku keje kat opis lamer dulu..Selalu lepak ngan famili dier..in fact, dulu maser takdak kete, salu tumpang tido umah dier..isk isk..mekasey la yer, jasamu dikenang...
okla tu jer yg aku nk citer untuk rayer ni..tunggu nnt aku akan smbung..
ooppss..rayer kali ni aku tak sempat nk ke kubur arwah abah ngan atok sbb asik sibuk kat umah.Lagikpon, plan nak ajak ajam skalik g ziarah biler dier da blk dr kampung.
Anyway, aku kene enjoy this holiday sebab aku amik cuti lamerrrrr......khamis raya ke9 baru aku masuk opis balik...ehehhee..

No comments: