Naushad's favourite meal..

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Our lil' Naushad

Lilypie First Birthday tickers

Monday, October 6, 2008

Aku peningggg.....

Isk kira2 lagik 5 bulan je sbelum my wedding..tapi satu haper pon tak settle lagik nih..susahnyeeeee!!!!!
Luckily, Ajam komited pikir sesamer untuk our wedding yg nk wat sekalik tuh.
Up to date, aderla few things yg da clear...tapi baju belom lagik..wa....
Yg da konpem..
1) our event
14hb Mac 2009 -
- Lepas zohor > Bernikah (kat masjid desa jaya, kepong)
- Malam > Malam berinai (aku yg insist..eheheh...)
15hb Mac 2009 - Pagi > Majlis berkhatam (mak aku insist nak n da bgtau ngan makcik yg ajar aku ngaji dulu)
Tghari > Bersanding (kat dewan tmn ehsan, kepong)

2) Untuk baju bersanding, mak usu aku da belikan kain..So we will wear that clothes which she bought in spore. (fesyen tiru majalah pengantin...terima kasih karangkraf..ehehe)

3) Untuk baju nikah, aku ngan ajam kene beli kain tapi tak taw lagik nk beli kat jakel ke alinas (fesyen pon tiru majalah pengantin..ehehe)

4) tapi duer2 baju nikah n sanding lom anta tailor lagik..aih...maybe nk anta kat medan mara tu tapi tak sure lagik

5) aku ader gak sewe from Andaman Falah kat maju junction. So pakej yg aku sewe consist of sepasang baju bersanding, baju malam berinai, 3 baju persalinan, aksesori, 2x mekap, pelamin dewan, pintu gerbang, tiang bunge 8x, payung and bunga tgn termasuk kos pengangkutan n minyak which cost us dlm rm3200 camtula..n our plan is, baju bersanding yg dlm pakej tu, akan dibuat untuk malam berinai n outdoor photography since we da ader our own baju bersanding.

6) Katering....ader 2 choices actually..At first, kitorg ingat nk book Mutiara Katering coz diorg offer cheap package yg consist sumer bende yg kitorg nak..tapi dat day, maser g rayer umah faridah, her family bgtau yg kat taman ni pon ader katering, cumer takdela masuk majalah ke internet n ker family da turun temurun book tis caterer, who was also our skool's canteen operator..la tak taw ponnn...so decision takdak lagik untuk catering.

7) photographer...alaaalalalalal...ni pon satu lagik..memeningkan kepaler jerla..isk isk..byyk choices, tapi yg penting can offer us cheap price..eheheh....tapi gamba mesti cantikla kan...ni pon tak finalise lagik..

8) doorgift / souvenir...aiseymen...aperla kitorg nk bagi nihh...bajet tak besau plak tuh..hmmm..tunggu jerla biler da finalise nnt..yg pasti kak yati nk sponsor telor 500 biji jerrr...eheh..syukur la...ader gak nk sponsor..

9) tok kadi...lom g jumper lagik. arituh da g umah dier tapi dier takdak kat umah, so borang nikah pon tak amik g..namernyer pakcik ayub, tok kadi desa jaya n tmn ehsan.

10) kursus kahwin?hmmm ni ajam la punyer pasal..biler aku ajak asik malas jer..ha kan skang terkial-kial nk g..kitorg ingt, 18hb n 19hb ni baruuu nk g..nyampah tol ngan ajam nih..

11) Cadar pengantin da ader..yeyeyey...cadar, consist of sarung bantal kepala 2, bantal pelok 1, bantal kecik 2 n langsir, cost us dlm rm300 jer....(purple kaler)hikhik...

12) kad kawin..eheheh..ni la bende yg paling senang aku nk cut cost.aku nyer bajet 60 posen..n aku akan book kat abg ipar bahrin, my opis mate..tapi lom order lagik pon..ehehe..camner nk oder, guest list pon tak siap g.hmmm...

13) PA system?ntahla...aku ikot jer ajam ckp aper pon..nk karaoke la itulah inilah..isk isk..tapi cm tak nk wat karaoke jer..maner cukop maser isk isk...

14) ooopss..one last thing...our theme color..untuk khatam n nikah, we will weat the same attire sebabbb...bajet n tak waste pon..n for out reception, purple kaler..eheh

eh...n we all takdak antaran kot untuk tis wedding as during engagement arituh, kitorg ader bykkk antaran berbalas antaran da..tapi kalo ader lagik pon...aper salahnyer kan wakk....

by the way, our destination for honey mun..tak jauh dekat jer, in pulau redang..since we both tak pernah g situ, so instead of expense out our money 2 oversea, which yg kitorg pon nk jage bajet..ehehe..so we chose to book berjaya pulau redang during 7th September 2008's matta fair...it only costs us both RM996 for 4 days n 3 nites...eyeyeyeyeyeyey

bajet masih tak finalise so aku takleh nk citer pasal bajet lagik..
n even my wedding nih sumer nmpak cam tak cukop bajet or low bajet, yg penting, we will make sure yg tis event akan jadik meriiiiaahhhh smpai org tak taw bajet baper..ehehhehe...:)
wpon aku ngan ajam penat nk mampos, smpai nk pk pasal fesyen tu pon took few weeks..eheheh, we had and are having very much fun, organise our wedding on our own..ehehe...
Tis gonna be the most important n happiest event in our life..

Plzzz doakan kami yer:P

1 comment:

mazharalti said...

yuuhuu... mazharalti in the house...
regarding your requirements, i'm working on it... btw, nih ada enquiry sikit..
1) anggaran tetamu
2) location - kepong ekk?
3) lauk-pauk yang dikehendaki

oh ye, kami pun ade package fotografi... kami tengah nak upload gambar-gambar yang penah ditangkap before this... in the meantime, u bole lah view our package kat blog dulu ye...