Naushad's favourite meal..

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Our lil' Naushad

Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, December 31, 2008

Hepi new yer 2009

As usual, every yer aku ader wat azam taun baru yg at the end of the yer, aku pon luper..tapi tis new yer aku nk wat azam taun baru n aku akan cuber untuk achieve..berikut aderla list azam taun baru ku..
1 - nk jadik insan yg lebih kuat pegangan agamanyer
2 - nk jadik wife yg taat pada suami (lepas aku kawinla nnt..)
3 - nk merapatkan jurang antara ahli keluarga
4 - nk jadik org yg lebih baik
5 - nk jadik lebih kaya
6 - nk ader biz
7 - nk blaja swimming
8 - nk amik master (wahhh)
9 - nk simpan duit lebih
10 - sumerr nk lebihhh

itula dier list nyer..kalau tulis tak abih2..kiter tgk dpt achieve ke takk

kad kawinku da siyappp

yeyeye..kad kawin murahku da siappp....aku da p amik tapi tak lipat pon lagik.malasss..n baju nikah ponn da siyapp..hip hip hooreyyyy...tapi aku tak amik g baju nikah tuu..takot tak muat laaaaaaaaa...btw, sok mmber aku akan dirisik..wah..hepinyer diriku inih..teringat kembali ketika aku pon dirisik dulu cewahhh..wedding plan aku da ampir setel..cumer tinggal gift n katering jer belom nih..aisey..

Tuesday, December 23, 2008

Gift ku :(

Aku ader bad news...semalam Amie sms kater yg gift aku nk tu da takdak stok..waaa......sedeyyyy....aku da takdak idea lagik da nk bg aper...sob..sob...takpe...wait for Amie..

Monday, December 22, 2008

Its holiday for me...

aku da setat cuti lame nihhh..setat las friday (19-12-08) smpailaaa (4-01-09)..kalo approved..yippiiii..
tapi :( , aku tak tawlaa nk wat pe cuti lamer2 nihhh..aiyooooo...
kalo tak cuti rugila sbb takleh carried forward kan..bodola..
tadi br p anto borg nikah ajam kat jawi..wah ramainyer orggg..aku igt aku jer nk kawin kihkihkih...

Monday, December 8, 2008

Selamat Aidiladha

da lamer aku tak post blog..first n foremost..selamat aidiladha!!!!yeeeeyyy....
hmmm nothing much pon aku nk post except that my fren, nadia da pon got engaged yesterday n aku baru found out that amie da pregnant...congrats my frenn...
anyway...aku nyer wedding plan??ayyoyo..nantila aku update..penat la nk pikir...
aku tgh pikir nih..kalo taun depan recession, camner nk benti keje??!

Saturday, November 22, 2008

gila!!gila!!

pERsiaPAN Dah siAP...DewAN Dah DitemPAH...BAju daH DiukUR...PEngaNTin giLA seBElum BErnIkah...

Hahahaha...akula tuhh...

Friday, November 14, 2008

alalalalal

arini bosan day!!!...aku dok umah je sbb ajam blk kmpong..sambil2 surf nih, aku carik lagik pakej2 katering yg murah..susahnyer nk carik.ader yg okeh, pakej sume best, lauk plak tak sedap..hhmmm..letihla...aku da beli bunga pahar n bunga telur untuk khatam nnt...abihhh...
arghhhh bosannnnnnnn

Wednesday, November 5, 2008

wakakakak

At last,...setel our kursus pra perkahwinan....topics memang bosann tetapiii uztaz n uztazah yg sgt klaka...wah wah wah...sbtu sampai ahad..asik gelak jerrrrrrrrr......cayalah..terang mata aku..ari ahad start kol 230pm smpaila 645pm...wahhh in the middle break for minum petang.(mihun goren)..ajam siap tambah lagikk..
sunday morning..wa....start 830 am until 545 pm..4 topics..breakfast, mee goreng (ajam tambah gak).. makan lunch, nasik putih, kari ayam, sayur, uih siap ngan ulam ngan ikan masin lagik...n minum petang cucur udang yg kitorg tak sempat amik da habih...wakakak...
tapi bestla kursus tuu
byk info aku dapat...
at the end of the day, aku beli 2 naskhah terjemahan al-quran, satu berharge rm120 untuk antaran aku n for my dearest father in law to be...wahhh...n lagik satu aku beli buku 501 persoalan fikah wanita rm19.90 sahajaeeee....hooreyyy....

Friday, October 31, 2008

Kad kahwinku...

ish..susah gak nk carik kad kawin yg mura n okehkan...penat aku carik dlm website. memangla bykk...tapi kalau cantik mesti mahal plak..merata gak ah aku g survey..last-last kitorg da penat..kitorg jumpa satu kedai kat jalan pudu.ni website dier..www.wed.com.my.kitorg carik kad yg paling murrr tapi for us, still cantik..maybela org akan kater bajet tol kitorg nih..tapi hey..bukannyer diorg simpan kad tu sampai mati ponkan..aku jer ader hobi yg pelik..suker kumpul kad kawin..eeheheh...
Anyway, kitorg pon trus order untuk 500 pcs..harganya cuma RM0.45 sahajer...tapi sbb aku wat sampul tu bercetak, tambahla lagik seposen untuk 1 kad..so total satu kad RM0.55..yeyeyey murahhhh....
esok n lusa (1hb n 2hb nov), kitorg nk p kursus kawin kat medan mara..o ye, smlm aku amik cuti..g wat test hiv..yesss..one step closer to the end!!!

Thursday, October 23, 2008

Mari peningkan kepala...

Da baper ari ni tak post blog baru..
Takder paper yg baru pon..
cume...
aku da beli kain nikah sepasang kat Jakel, RM250.
Pastu aku da anto keempat2 kain termasuk baju melayu ajam kat JNN Collection kat Medan Mara..yak taula baper ratos tuu..adoi....
Aku da jumpe ngan Abg Nik dari Pixelworks n next week nk jumpe videografer lak..
byknyer kijerrr...

Friday, October 10, 2008

Monday, October 6, 2008

Aku peningggg.....

Isk kira2 lagik 5 bulan je sbelum my wedding..tapi satu haper pon tak settle lagik nih..susahnyeeeee!!!!!
Luckily, Ajam komited pikir sesamer untuk our wedding yg nk wat sekalik tuh.
Up to date, aderla few things yg da clear...tapi baju belom lagik..wa....
Yg da konpem..
1) our event
14hb Mac 2009 -
- Lepas zohor > Bernikah (kat masjid desa jaya, kepong)
- Malam > Malam berinai (aku yg insist..eheheh...)
15hb Mac 2009 - Pagi > Majlis berkhatam (mak aku insist nak n da bgtau ngan makcik yg ajar aku ngaji dulu)
Tghari > Bersanding (kat dewan tmn ehsan, kepong)

2) Untuk baju bersanding, mak usu aku da belikan kain..So we will wear that clothes which she bought in spore. (fesyen tiru majalah pengantin...terima kasih karangkraf..ehehe)

3) Untuk baju nikah, aku ngan ajam kene beli kain tapi tak taw lagik nk beli kat jakel ke alinas (fesyen pon tiru majalah pengantin..ehehe)

4) tapi duer2 baju nikah n sanding lom anta tailor lagik..aih...maybe nk anta kat medan mara tu tapi tak sure lagik

5) aku ader gak sewe from Andaman Falah kat maju junction. So pakej yg aku sewe consist of sepasang baju bersanding, baju malam berinai, 3 baju persalinan, aksesori, 2x mekap, pelamin dewan, pintu gerbang, tiang bunge 8x, payung and bunga tgn termasuk kos pengangkutan n minyak which cost us dlm rm3200 camtula..n our plan is, baju bersanding yg dlm pakej tu, akan dibuat untuk malam berinai n outdoor photography since we da ader our own baju bersanding.

6) Katering....ader 2 choices actually..At first, kitorg ingat nk book Mutiara Katering coz diorg offer cheap package yg consist sumer bende yg kitorg nak..tapi dat day, maser g rayer umah faridah, her family bgtau yg kat taman ni pon ader katering, cumer takdela masuk majalah ke internet n ker family da turun temurun book tis caterer, who was also our skool's canteen operator..la tak taw ponnn...so decision takdak lagik untuk catering.

7) photographer...alaaalalalalal...ni pon satu lagik..memeningkan kepaler jerla..isk isk..byyk choices, tapi yg penting can offer us cheap price..eheheh....tapi gamba mesti cantikla kan...ni pon tak finalise lagik..

8) doorgift / souvenir...aiseymen...aperla kitorg nk bagi nihh...bajet tak besau plak tuh..hmmm..tunggu jerla biler da finalise nnt..yg pasti kak yati nk sponsor telor 500 biji jerrr...eheh..syukur la...ader gak nk sponsor..

9) tok kadi...lom g jumper lagik. arituh da g umah dier tapi dier takdak kat umah, so borang nikah pon tak amik g..namernyer pakcik ayub, tok kadi desa jaya n tmn ehsan.

10) kursus kahwin?hmmm ni ajam la punyer pasal..biler aku ajak asik malas jer..ha kan skang terkial-kial nk g..kitorg ingt, 18hb n 19hb ni baruuu nk g..nyampah tol ngan ajam nih..

11) Cadar pengantin da ader..yeyeyey...cadar, consist of sarung bantal kepala 2, bantal pelok 1, bantal kecik 2 n langsir, cost us dlm rm300 jer....(purple kaler)hikhik...

12) kad kawin..eheheh..ni la bende yg paling senang aku nk cut cost.aku nyer bajet 60 posen..n aku akan book kat abg ipar bahrin, my opis mate..tapi lom order lagik pon..ehehe..camner nk oder, guest list pon tak siap g.hmmm...

13) PA system?ntahla...aku ikot jer ajam ckp aper pon..nk karaoke la itulah inilah..isk isk..tapi cm tak nk wat karaoke jer..maner cukop maser isk isk...

14) ooopss..one last thing...our theme color..untuk khatam n nikah, we will weat the same attire sebabbb...bajet n tak waste pon..n for out reception, purple kaler..eheh

eh...n we all takdak antaran kot untuk tis wedding as during engagement arituh, kitorg ader bykkk antaran berbalas antaran da..tapi kalo ader lagik pon...aper salahnyer kan wakk....

by the way, our destination for honey mun..tak jauh dekat jer, in pulau redang..since we both tak pernah g situ, so instead of expense out our money 2 oversea, which yg kitorg pon nk jage bajet..ehehe..so we chose to book berjaya pulau redang during 7th September 2008's matta fair...it only costs us both RM996 for 4 days n 3 nites...eyeyeyeyeyeyey

bajet masih tak finalise so aku takleh nk citer pasal bajet lagik..
n even my wedding nih sumer nmpak cam tak cukop bajet or low bajet, yg penting, we will make sure yg tis event akan jadik meriiiiaahhhh smpai org tak taw bajet baper..ehehhehe...:)
wpon aku ngan ajam penat nk mampos, smpai nk pk pasal fesyen tu pon took few weeks..eheheh, we had and are having very much fun, organise our wedding on our own..ehehe...
Tis gonna be the most important n happiest event in our life..

Plzzz doakan kami yer:P

Friday, October 3, 2008

Hari raya...

Rayer taun ni aku kurang penat sket wpon penat ah gak..abih nk wat camner, mak aku yg berdedikasi masak tu tak penat2 nk masak..biaser la org tua kan memang suker masak. Petang raya tu aku dok mengacau rendang daging bergilir2 ngan dier.Abih yg lain bizi jer wat bender lain. Pas rendang, kuah lodeh lak..nasib baik nasi impit da siap rebus...Pagi rayer tu plak, barula mak aku masak ayam ala2 kurma..ehe..Hari ni da hari raya yg ketiga. Taun ni taklah meriah sgt tapi as usual, aku raya kat KL jer..dan lagik menyedihkan..road tax kete aku mati..arghhh..tak dapek la nk beraya. Anyway, first day raya, yg ader kat umah aku, abg mad n family, abg n family, liza n family n aku. In the afternoon tu barula abg asan n family dtg n disusuli ngan kak kin kak kin n family...besarkan famili aku..tapi tu pon ader gak adik beradik aku yg tak dtg. Sume pakat2 nk dtg bulan Mac 2009 nih.Al maklumla...aku nk naik pelamin..eheh..
So rayer kali ni aku tak abih byk duit rayer pon sbb tak ramai sgt. Pastu, faridah, my fren dr darjah satu dtg rayer.Second day rayer plak aku g rayer umah dier.Takleh g jauh pon sbb tranport takdak.Nak pinjam kete liza, asik kua jer. Nak g rayer umah bes fren aku, Hazreen a.k.a Yin pon takleh sbb takdak transport available..isk isk..sedey..
Masuk arini, raya ke-3, Kak Faridah n family dtg lak. Kak Faridah ni da jadik cam akak aku. Aku kenal dier maser aku keje kat opis lamer dulu..Selalu lepak ngan famili dier..in fact, dulu maser takdak kete, salu tumpang tido umah dier..isk isk..mekasey la yer, jasamu dikenang...
okla tu jer yg aku nk citer untuk rayer ni..tunggu nnt aku akan smbung..
ooppss..rayer kali ni aku tak sempat nk ke kubur arwah abah ngan atok sbb asik sibuk kat umah.Lagikpon, plan nak ajak ajam skalik g ziarah biler dier da blk dr kampung.
Anyway, aku kene enjoy this holiday sebab aku amik cuti lamerrrrr......khamis raya ke9 baru aku masuk opis balik...ehehhee..